Monday, November 24, 2008

FILM OF THE WEEKEND: friday night lights (2004)

La gent que em coneix bé sap que soc fan de les series televisives americanes entre les que destaco (the big bang theory, lost, heroes, 30 rock, californication i algunes guilty pleasures...). Entre les guilty pleasures (les quals no dirè el nom de totes per no fer baixar readers del nostre blog...) volia destacar "friday night lights". Recordo començar a veure-la fa menys d'un any i tragar-me les dos temporades en menys de 2 setmanes (aquest passat octubre va començar la tercera temporada) La serie es va crear despres de la pel·lícula que us recomano en aquest post i del llibre escrit per H. G. Bissinger (Friday Night Lights: A Town, a Team, and a Dream).

Friday Night Lights és una pel·licula/llibre que retrata la vida de l'entrenador i dels jugadors d'un equip de futbol americà d'insitut de la ciutat d'Odessa (TEXAS). Esta ambientada al 1988 quan l'equip Permian High School Panthers football va arribar a les finals del campionat estatal. Molta gent podria pensar que és una altra peli americana sobre futbol americà però la diferència entre aquesta i les altres es la manera com es retrata cadascun dels personatges i la manera com el director (el mateix que la serie) l'ha grabada. Aqui es pot entendre més sobre l'esport i veure com tot un poble pot girar al voltant d'un equip i quants diners s'arriben a moure, ja sigui amb categories tant inferiors com un institut. Jo que he anat a un partit de futbol americà universitari a USA ja us puc assegurar que aquest esport mou a molta, MOLTA gent i MOLTS diners...

També volia fer menció a la banda sonora composada expressament per la pel·lícula per uns dels grups de post-rock que més seguim en aquest blog: explosions in the sky. Jo despres d'escoltar la banda sonora sempre m'imagino anant amb cotxe per Texas en un dia gris i caloros escoltant qualsevol cançó d'explosions... pell de gallina.



trailer

No comments: